Prima întrebare cu care o să-ncep va fi cea din titlu, consider că este cea mai frecventă în rândul doamnelor respectiv domnilor fiindcă frumusețea nu are gen și suntem interesați să aratăm de parcă am bea apă din izvorul tinereții.
Ramona Ciolacu : La ce vârstă începem să facem intervenții estetice? Să vorbim la nivel global, nu doar despre injectări.
Dr. Diana Spînu: Întotdeauna le spun pacientelor mele că vârsta la care încep procedurile antiaging este vârsta la care ele rămân. Cu cât începem mai devreme cu atât ridurile statice nu se vor mai forma și pielea va fi stimulată constant pentru a produce colagen și elastină.
Ramona Ciolacu: Dacă vorbim strict despre injectări se poate face confuzie între acid hialuronic și botox. Ce este acidul hialuronic, ce este botoxul? Şi care este rolul fiecăruia?
Dr. Diana Spînu: Acidul hialuronic este o substanță vâscoasă care volumizează și hidratează. O injectăm la nivelul buzelor ( deci sintagma “ uite-o pe botoxata aia” arătând către buze este total eronată. Îl injectăm la nivelul pomeților pentru a corecta bărbia sau pentru a defini linia mandibulară. De asemenea putem injecta acid hialuronic pentru hidratarea mâinilor și a lobului urechii. Toxina botulinică este o neurotoxină care blochează temporar contrația mușchilor, astfel ridurile dinamice sunt corectate iar cele de repaus sunt prevenite. Putem injecta toxina botulinică la nivelul etajului superior al feței, adică între sprâncene, pe frunte și in jurul ochilor sau o putem folosi pentru a obtine un efect de slimming face, adică o subțiere a feței pentru persoanele care au mușchii maseteri foarte bine dezvoltati. Se poate folosi și în scop medical, nu doar estetic de către persoanele care suferă de bruxism, cefalee, de umeri tensionați sau de hiperhidroză adică o transpirație accentuată a axilelor, palmelor si tălpilor.
Ramona Ciolacu: Acum să luăm niște cazuri concrete si să ne spuneți ce proceduri ați recomanda. Să le luăm pe cele mai comune. Spre ex, o clientă/client fumător/are ar dori să estompeze ridurile din jurul gurii. Cum ați putea rezolva?
Dr. Diana Spînu: Se poate injecta acid hialuronic la nivelul acestor riduri de tip: Smoker lines.
Ramona Ciolacu: Un alt studiu de caz: Am început să îmbătrânesc precoce din cauza stresului, stilului nesănătos de viață, a fumatului și prin urmare a-nceput să mi se lase conturul feței. Ce puțeti face în cazul ăsta?
Dr. Diana Spînu. Aș recomanda proceduri pentru calitatea pielii cum ar fi Sculptra, care este un acid L Polilactic ce odată injectat la nivelul dermului stimulează treptat producția proprie de colagen ajutând la obținerea unui tegument mai ferm iar injectat in anumite zone ridică pielea. Asta insă se intamplă în timp, este nevoie de aproximativ 3 luni de zile de la prima sedință pentru obținerea unui rezultat corect și elegant.
Ramona Ciolacu: Odată ce am făcut aceste intervenții la cât timp mă pot intoarce la cosmeticiana mea de încredere? și ce tratamente am voie să fac.
Dr. Diana Spînu: Orice tratament cosmetic, singura condiție este să treacă 14 zile minim de la orice intervenție estetică.
Ramona Ciolacu: Ce facem cu rezultatele mai puțin estetice? Am văzut multe femei cu buze supra-dimensionale și inestetice și ne punem deseori intrebarea: cum de a fost medicul specialist de acord cu o asemenea cerintă.
Dr. Diana Spînu: -Un medic trebuie să-și dorească să spună nu și întotdeauna să se gândească la binele suprem al pacientului și nu la câștigul financiar imediat. Am avut paciente superbe atât la interior cât și la exterior care pur și simplu au fost indrumate greșit. Odată însă ce le-am arătat care este viziunea mea asupra esteticii au fost de acord că un rezultat natural si armonios cu fizionomia lor este cel mai potrivit.
Ramona Ciolacu: Dacă până acum am fost vocea unor posibili clienți: bărbați și femei, o să vă pun o întrebare în calitate de cosmetician. Poate am gândit-o, poate au gândit-o și colegele mele de breaslă la un moment dat: De câțiva ani încoace medicii esteticieni s-au apucat și de tratamente faciale. Este posibil ca cineva să ne fure meseria și pâinea de la gură?
Dr. Diana Spînu: Este loc sub Soare pentru toată lumea. Femeile in special trebuie să inteleagă că nu putem crește prin competiție ci doar prin colaborare.
Ramona Ciolacu: Interviul ar putea fi mai lung de-atât pentru că întrebările și curiozitațile sunt multe. Eu multumesc și vă sunt recunoscătoare pentru timpul acordat dar mai ales pentru deschidere si sinceritate. V-am ales atât pentru profesionalism cât și pentru faptul că aveți drag de oameni. Dacă cei care ne urmăresc au mai multe curiozitați, vă pot urrmări atât pe rețelele de socializare si vă pot vizita la cabinetul dvs din Bucuresti. O să mai profit un pic de aceasta ocazie si vă adresez ultima intrebare care ne frământă pe mulți dintre noi: Ce este harta alunițelor și când ar trebui să ne preocupăm in privința lor? mulțumesc incă odată.
Dr. Diana Spînu: Harta alunițelor se face cu ajutorul unui aparat special care se numeste Fotofinder. Medicul dermatolog iți face poze la toți nevii (alunite) de pe corp. Aceste poze sunt salvate intr-un soft iar la următoarele controale se pot face comparații între acesti nevi pentru a vedea dacă aspectul lor s-a modificat. O alunită ar trebui să ne ingrijoreze daca regulă ABCD nu mai este respectată:
- Asimetrie
- Border (contur)
- Culoare
- Diametru
Dacă vreunul dintre aceste criterii este modificat inseamnă că trebuie să mergem la un consult dermatoacopic efectuat de către un medic specialist dermatolog.
Recent Comments