Se spune că până la 40 de ani suntem niște simpli cercetași iar abia atunci începem să trăim conștient viața și să ne bucurăm de ea, motiv pentru care ar fi drăguț să avem mai multă grijă de noi: fizic, spiritual, emoțional. În ceea ce privește partea estetica, mai exact machiajul ar trebui să fim putin mai atente la îngrijirea tenului dar și la alegerea culorilor, texturilor. Iată câteva reguli de aur care te vor ajuta s-arăti mereu bine si să strălucesti.

  1. Secretul unui machiaj bine reușit indiferent de vârsta este un ten bine îngrijit. Alege produsele special create pentru tipul și nevoile tenului tău, exfoliază-l o dată pe săptămână, hidratează-l și protejează-l zilnic cu o cremă de protecție solară.
  2. Alege un fond de ten cu texturi fine, cu un conținut scăzut de silicon. Texturile grele vor adânci optic ridurile tale.
  3.  Pentru aplicarea fondului de ten poți folosi o pensulă duo-fibra( conține și fibre sintetice din plastic dar și naturale) apoi estompezi cu un beauty-blender( acel burețel care conține înăuntru incă un burețel ce reține apa). Important este că tu să aplici uniform, pe toată fața ca și cum ar fi o “cagulă”. Dacă rămân goluri, pe-acolo o să iasă sebuum-ul care-ti va dizolva/mânca fondul de ten.
  4. Cu ajutorul unei pensule stufoase aplică pudra, prin mișcări de tapotare, tot uniform, tot ca o “cagulă”. Pudrele trebuie să aibă, la rândul lor texturi fine. Puteți opta pentru cele din bambus(dacă aveti tenul uscat, normal) sau cele din orez(dacă aveți tenul gras). Pudrele din silicon încarcă și asfixiază tenul prin astuparea porilor.
  5. Corecția feței trebuie făcută cu culori mate, discret, fără prea multe umbre. Blush-urile de culoarea piersică încălzesc tenurile cu mult gri și oliv și dau senzația de tinerețe și prospețime.
  6. La ochi folosește baza de machiaj cu texturi fine, lejere, hidratante. Aplică puțin produs, estompează bine și aplică repede fardurile , să nu dai timp produsului să se strângă în pliuri . Folosește culori mate pentru umbră si semiumbră, culori calde și evită-le pe cele sidefate. Dacă folosești mult sidef, acesta o s-atragă lumina, implicit atenția pe pleoape. care probabil au inceput să se rideze sau să se lase. Pleoapele lăsate le poti ascunde cu culori mate de intensitatea unei semi-umbre. Evită liniile definite de tuș negru, le poti realiza din farduri maro estompate.

Sper că ați înteles că in mare, regulile de aur in machiajul de peste 40 de ani sunt: evitarea texturilor grele, folosirea culorilor calde, evitarea liniilor definite, cât mai putină umbră pe fată și exclus fardurile sidefate pe ochi care atrag lumina si atenția pe o pleoapă ridată sau căzută. Să vă fie de folos!