1. Eşti o tipă “apă şi săpun”
Spălatul cu săpun aparţine antichităţii. În realitate, săpunurile de odinioară sunt prea agresive pentru ten şi dezechilibrează filmul hidrolipidic al pielii. Foloseşte demachianţi delicaţi, specifici tenului tău.
2. “Şerveţelele demachiante sunt comode”
Sigur că sunt comodissime dar totodată îţi lasă şi multe reziduuri pe faţă. Ok! Foloseşte-le doar dacă eşti cocoţat pe vârful muntelui şi trebuie să înnoptezi la cabana Dochia, în rest: lapte/gel, demachiant şi tonic.
3. Nu exfoliezi pielea sau o exfoliezi prea mult
Stimularea regenerării celulare este fundamentală pentru a menţine pielea tânără şi sănătoasă şi totodată permite absorbţia ingredientelor active. Dar o dată pe săptămână este suficient. Prea multă exfoliere duce la distrugerea barierei protective şi dă startul breakout-urilor (roşeaţă, pete, piele deshidratată şi sensibilizată). Ah! Şi NICIODATĂ cu sare, cafea, mălai sau alte remedii de casă, care produc doar micro-leziuni.
4. Foloseşti ingredienţi activi doar pentru că sunt la modă
Ai văzut pe net că acizii sunt cool şi sunt la modă dar faci abuz, introducând în rutina ta, mai mult de un produs cu acizi.
5. Nu te demachiezi pentru că nu te machiezi
Nu-ţi cureţi pielea inainte de somn pentru că nu te-ai machiat în timpul zilei. Machiată sau nemachiată, pielea trebuie curăţată de tot ce înseamnă reziduuri din atmosferă, de transpiraţie şi machiaj. Dacă nu igienizăm faţa, ne vom procopsi cu erupţii acneice, iritaţii şi inflamaţii.
6. Gâtul şi decolteul, parcă nu există, când te demachiezi
Rutina ta de skincare este OK dar se opreşte la bărbie. Dacă gâtul şi decolteul sunt neglijate, rişti să-ţi arăţi adevărata vârstă. Cu atât mai mult dacă fac contrast cu un ten îngrijit. Paşii demachierii trebuiesc aplicaţi şi în aceste zone.
7. SPF-ul pentru tine este doar un produs cu care mergi la plajă
Cheltuieşti averi pe serumuri şi creme anti-aging dar nu foloseşti protecţie solară. Una şi cea mai importantă cauză a îmbătrânirii este expunerea la razele UV. Aşadar, SPF tot timpul anului şi hidratare intensivă.
8. Schimbi prea des produsele
Pielea este un organ viu care se regenerează între 15-30 de zile (acest număr de zile poate varia, în funcţie de vârstă, stil de viaţă etc.). Înainte să spui că un produs nu este eficient, dă-le timp principiilor active să-şi facă efectul şi pielii timpul necesar să se regenereze.
9. Contaminezi produsele
Îl introduci pe Tom Degeţel în borcan şi nu iei produs cu o spatulă. Eu nu zic să foloseşti argintăria de la mama soacră dar o linguriţă sau o spatulă ar fi ideală, pentru a nu contamina produsul.
10. Te laşi influenţată de publicitate
Cel mai corect, sănătos şi economic ar fi să-ţi faci o auto-diagnoză, să stabileşti nişte priorităţi ca să ştii exact ce produse să-ţi cumperi.
Recent Comments