Tot ce urmează să vă povestesc, sunt experiențe trăite pe propria piele, care m-au costat timp si mulți bani. Încerc să le-mpărtășesc cu voi ca să-nvătati ceva din ele.
Incă de pe băncile școlii de cosmetică, am început să fac cursuri extra de machiaj, deși acolo se preda și asta dar la un nivel sub nivelul mării. Ca orice om pasionat de un anumit domeniu care vrea sa exceleze, am inceput sa caut pe internet “adevărații” make-up artiști, oameni pe care-i vezi in televiziune si rețelele de socializare, oameni urmăriti, cu sute de mii de followersi. Ce gândeam eu? că daca a ajuns la un anumit nivel si să fie urmărit de atâția oameni, clar stie să machieze si va știi să te-nvețe și pe tine si prin muncă și dedicare, vei ajunge cel putin la fel ca el. Zis și făcut! am mers la cursurile unei makeup-up artiste de la RAI T.V. Eram încântată de ea și o veneram dar când am ajuns acasă, nu-mi ieșea machiajul. Nu știam cum să aleg nuanța fondului de ten, nici textura, nici să-l aplic corect, nu-nțelegeam de ce crapă sau de ce nu se fixează. Și-asa au urmat alte cursuri cu makeu-up artiști italieni, ăia care machiază pentru Red Carpet si evenimentele de la Milano, ei chiar ei! Alți oameni, alte experiente, același rezultat: eu nu știam nici s-aleg corect nuanta fondului de ten. Norocul meu este că am dat peste Natasha Spac makeup-artist, urmată de trainerii rusi, de la care am învatat logic machiajul și știam clar ce si cum trebuia să procedez cu fiecare client.
La intrebarea: ce ar trebui să-nvat la un curs de bază sau o mare parte dintre lucrurile esențiale, răspund astfel:
-PROPORȚIILE FEȚEI, lucru care mă va ajuta sa echilibrez ulterior, prin lumini, semi-umbra si umbra, o fată disproporționată( ex: cum să micsorez optic o frunte mare , să ridic o pleoapă căzută, să măresc niște buze mici) căci noi asta facem prin machiaj: ascundem defecte, punem in lumină calități și echilibrăm proporțiile feței.
-MATEMATICA CULORILOR: de la cele existente in piele (aceasta conține culori, că doar nu suntem o hartie albă) până la nuanțele fardurilor, lucru care ne va ajuta să alegem corect nuanțele fondului de ten, blush-ului etc. ex: Dacă clientul are pielea olive, voi știi că va trebui să lucrez cu nuanțe calde ca să nu-l imbătrânesc.
-TEXTURILE PRODUSELOR SI ORDINEA APLICĂRII ACESTORA. Asta mă va ajuta să nu am un ten incărcat, să am un machiaj rezistent, să nu-mi curgă, să nu-mi crape.
-PENSULELE. Voi știi cum să fac diferența dintre o pensulă cu fir sintetic și una din fir natural. Voi știi ce produse se aplică cu fiecare in parte și in ce zone ale feței. Cum ții pensula in mână contează, cum apesi contează, in ce direcție o misti contează. Voi știi cum să le dezinfectez ca să nu pun in pericol sănătatea clienților. Voi invăta cum să le păstrez ca să le pot folosi mai mult timp.
-ORGANIZAREA mesei de lucru: Este importantă ca să pot lucra cu spor. Voi invăta cum sa fiu organizat și să-mi găsesc mai usor produsele, fără să stau să le caut, lucru care mă va ajuta să economisesc timp și energie.
-POZITIA: In timpul machiajului, este necesar să știu ce pozitie să iau, astfel incât clientul să nu resimta că intru in zona lui de confort.
-CUM MA PROMOVEZ: voi invața ce tipologie de modele s-aleg pentru promovarea pe retelele de socializare. Ex: blondelor dacă le faci un before and after, schimbarea va fi mai vizibilă.
Si ca să concluzionez viziunea mea despre cum ar trebuie să fie un curs de bază bun, este nu în ulltimul rând calitatea umană a trainerului. Să simțiți că este acolo pentru voi, nu că să se laude și să vă lase să plecati fără să știți să executați corect, un machiaj de salon.
Recent Comments