Am scris numărul 30 ca să dau un reper dar vârsta biologică nu corespunde întotdeauna cu cea din buletin. Prevenirea îmbătrânirii tenului ar trebui să-nceapă încă din adolescență prin curățare ,hidratare și protecție solară. După 27, 28 de ani, producția de colagen începe să scadă și apar sau pot apărea primele riduri fine. Evident că vom imbătrâni indiferent de ce vom face dar important este să nu fie prematur și putem încetini acest proces printr-o rutină zilnică corectă dar și printr-o serie de tratamente faciale. Doar că mersul la tratamente este ca mersul la sală(nu atât de frecvent, evident) dar cu cât mergi mai des la esteticianul tău de încredere, cu atât vei râmâne cât mai mult timp: luminoasă, rejuvenată si radiantă. Un lucru de care trebuie să țineți cont când mergeți la terapii faciale cu aparate este să întrebați esteticiana despre efectele secundare sau dacă sunteți apți să-l primiți.

De-a lungul timpului am lucrat cu mai multe tehnologii și iată care au dat cele mai bune rezultate:

  1. Radiofrecvența folosită în estetica medicală (aparatul se numește Safyre, ca să știți despre el) și radiofecvența încorporată în combina estetică de ultimă generație Oxygenera PRO .Radiofrecvența  îmbunătățeste semnificativ calitatea pielii prin stimularea neocolagenezei si neoelastogenezei cu ajutorul căldurii generate in țesut. Astfel, livrând căldura in zona de tratament se produce un efect de supra-vindecare, care determină în final un aspect mai tânăr al pielii. Concret, radiofrecvența este bună sau ajută la: redefinirea conturului facial, reducerea de linii fine si riduri, lifting in zona perioculară, reducerea pungilor de sub ochi(edem infraorbital). umplerea ridurilor nazolabiale. Eu v-am enumerat două aparate cu radiofrecvență cu care am lucrat și lucrez și ambele sunt eficiente dar desigur că există o varietate, important este să aveti încredere in operator.

 

Oxygenara Pro încorporează 5 tehnologii printre care și radiofrecvența.

 

2. Cât timp am fost “Doctor in frumusețe”( asa își numește Guinot esteticienii) am lucrat cu dubla-ionizare, o altă tehnologie de ultimă generație cu care am lucrat în trecut și oferă rezultate instante, vizibile datorită penetrării în piele a ionilor pozitivi, cu ajutorul microcurenților. În acest mod, ingredienții activi intră mai repede in piele și transformarea lor in ioni pozitivi le măreste eficacitatea. Aparatul care folosește exclusiv această tehnologie este Hydradermie Cellular Energy de la Guinot Paris. După o sesiune de mai multe terapii , aspectul feței este întinerit, trăsăturile feței sunt ridicate, conturul feței este redefinit, efectul de “lifting” este imediat. Toate tipurile de piele pot beneficia de acest tratament și se vor aplica niște geluri speciale, specifice fiecărui tip de ten, in baza unui diagnostic facial și a unor țeluri/obiective de frumusețe.(hidratare, lifting, regenarare,etc).

3. LPG Mobilift  Este un capăt special pentru terapia facială din aparatul LPG Alliance ce reactivează producția de colagen a organismului si oferă un efect natural de strălucire si elasticitate. Rezultatele se pot vedea chiar dupa primă sedintă de tratament și vor continua să se îmbunătațească după fiecare sesiune de terapie. Astfel, pielea îsi va redobândi densitatea iar ridurile vor fi estompate in mod natural.Tehnologia folosită este endermologia, unică și neinvazivă, creată în anul 1985 de către un inginer francez pentru a ameliora aspectul cicatricilor produse de arsuri. Mai târziu aceasta tehnică a fost adoptată și pentru a imbunătăți aspectul pielii sănătoase dar și celulita, în prezent firma LPG Systems fiind recunoscută ca lider in producerea aparatelor de endermologie.Masajul edermologic pentru fată și decolteu, prim vacuum și stimulare ritmică, oferă schimbări vizibile in textura pielii. Masajul realizează drenajul limfatic, stimularea fibroblastelor si relaxarea musculară. Endermologia in cosmetică se adresează următoarelor aspecte:pori măriti, piele matură cu riduri, ten cu aspect tern si contururi faciale lăsate.

Lpg Mobilift

4. Oxigenul hiperbaric este una dintre terapiile cu care lucrez in prezent. Oxigenul este elementul cel mai important pentru sănătatea celulelor organismului nostru. De efectele sale biologice asupra țesuturilor, medicina vorbeste clar, multe sunt patologiile  actualmente vindecabile cu oxigenoterapie in camera hiperbarică presurizată de 2-3 ori față de presiunea atmosferică normală. Trecerea de la medicină la estetică nu a fost decât un pas. Tratamentul cu oxigen hiperbaric este o tehnică de infuzie percutanată de oxigen și principii active: acid hialuronic, vitamine, colagen etc prin intermediul unui aparat dotat cu un generator care crește concentrația oxigenului aducându-l la o presiune superioară față de cea atmosferică de 1 bar. Cu ajutorul unei piese speciale se pulverizează gazul astfel obținut pe piele, cu un sistem de intensitate graduală stabilită de operator. Tratamentul cu oxigen hiperbaric este absolut natural, non-invaziv, relaxant, nu alterează mimica si expresivitatea fetei. Oxigenarea pielii inseamnă revascularizarea ei, refăcând-o tonică, luminoasă, sanatoasă.

Oxigenul hiperbaric