Munca neoficială în slujirea frumuseţii începe de prin vremea şcolii generale, când, ca să fac un ban de buzunar, m-am înscris ca reprezentant la Avon şi Oriflame.

De-a lungul timpului, am lucrat şi trecut prin toate variantele de cosmetice, de la Avon si Oriflame, cosmetice Bio, până la cosmetică profesională, de care m-am îndrăgostit iremediabil.

Ca orice poveste de dragoste, trebuie întâi, să cunoşti, să descoperi, să cercetezi, să vezi rezultate şi să-ncerci să menţii relaţia, abia atunci poţi spune că iubeşti ceva. Aşa cum mi s-a întâmplat mie cu cosmeticele profesionale. Pur şi simplu, n-am mai văzut altceva în faţa ochilor.

După cum spuneam, trebuie să ai motive, ca să iubeşti ceva, ale mele, din experienţa personală sunt acestea:

1. Povestea sau istoricul unui brand profesional

Ti se prezintă brand-ul, îţi spun cine sunt, ţi se spune că au laboratoare unde nu intri decât dacă eşti acoperit din cap, până-n picioare. Că nu au ferestre, ca să reducă riscul contaminării pe cale aeriană.
Că oamenii aceia fac cosmetice de zeci de ani. Că oamenii aceia au rezultate şi premii în domeniu (cum este Babor, câștigător al premiului Nobel pentru Telovitin). Că fac doar asta, deci energia lor şi forţele vitale, se canalizează pe cosmetică.
Că produsele se folosesc atât în Spa-uri de lux cât şi în saloane de renume.
Că se fac testari în masă şi pentru ca un produs să fie lansat, este nevoie de timp considerabil.
Că au ajutat la refacerea plăgilor răniților din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Că oamenii nu-şi fac publicitate la televizor, ci mai mult din “gură-n gura” clientului mulţumit.

2. Rezultate vizibile garantate

Acestea nu sunt auzite doar din “povestea” brand-ului ci văzute, pe clienţii cu care am lucrat şi lucrez în prezent. Produsul cosmetic, ce spune, aia face, punct! Desigur, cu câteva condiţii: să-l alegi corect, conform nevoilor tale şi să-l aplici constant şi corect.

3. Siguranţa produsului

Despre siguranţa produsului, poate acum câțiva ani ani, nu ne puneam problema. În primul rând, pentru că nu aveam acces la atâtea milioane de produse dar nici nu aveam informația de acum. Ei bine, producătorul de cosmetice profesionale îţi dă siguranţa că produsul a fost testat dermatologic o perioadă îndelungată de timp, înainte de lansare.

Siguranţa produsului ţi-o mai dă şi faptul că în asemenea fabrici, lucrează chimişti cu experienţă, formula stabilă a produsului şi ingredienţii atent selecţionaţi. Spre exemplu: unele cosmetice contin microorganisme de pe fundul mării, de-acolo de unde nu ajunge poluarea sau din rezervaţii special amenajate. De aici şi costurile. Ca “să-nchiriezi” o parte din ocean şi să-ţi trimiţi scafandrii acolo, costă ceva.

4. Adaptabilitate la nevoile consumatorilor din prezent

Ce nevoi ar avea consumatorul din prezent?

  • rezultat eficient şi rapid;
  • siguranţa produsului;
  • grija faţă de animale şi faţă de mediu, în acest scop, multe dintre produsele profesionale încep să fie ambalate în materiale reciclate, să nu fie testate pe animele şi de ce nu? Pentru un produs vândut, se angajează să planteze un copac, în pădure.

Acestea fiind relatate, vă spun că, deşi iubesc cosmetica profesională pentru ca îndeplineşte condiţiile acestea, nu spun nu nici celorlalte produse. Ok, tu ca mic producător, nu ai bani să-ţi iei microorganisme de pe fundul oceanului şi nici resurse economice să angajezi o armată de chimişti dar igiena, calitatea ingredienţilor şi îmbinarea acestora într-o formulă stabilă, care să nu creeze neplăceri consumatorului, trebuie să fie respectată.